Mainos
Mainos

Lipponen haluaa selvittää lakkokiistan

Pääministeri Paavo Lipponen toivoo, että Nokian Paperi Oy:n lakkokiistaan löytyisi ratkaisu valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen hahmottelemalla tavalla paikallisella tasolla. Lipposen mukaan olisi todella vakava tilanne edessä, jos koko paperiteollisuus menisi ensi viikolla kiinni.

-Se ei olisi millään tavalla suhteessa siihen ongelmaan, joka Nokian Paperi Oy:ssä tällä hetkellä on, Lipponen huomautti tänään.

Pääministeri vetosi kaikkiin tahoihin ratkaisun aikaansaamiseksi. Hänen mielestään se voisi löytyä valtakunnansovittelijan avaamalta linjalta. Lipponen keskusteli valtakunnansovittelija Saloniuksen kanssa lakkotilanteesta tänään ja antoi tukensa hänen toiminnalleen. Lipposen mielestä valtakunnansovittelijalla on perusteet sille, ettei kiistan selvittely ole varsinaisesti sovittelukysymys.

- Meidän järjestelmässämme valtakunnansovittelija voi myös olla aloitteellinen sillä tavoin kun hän on ollut. Hän voi toimia ikäänkuin konsulttina helpottamassa sitä, että osapuolet löytävät toisensa, Lipponen totesi.

Pääministeri ei ottanut kantaa siihen, vaarantaako kiistan mahdollinen kärjistyminen laajamittaiseksi lakoksi tulopoliittisen ratkaisun.
-Kyllä tämä nyt tästä toivon mukaan selviää, Lipponen sanoi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme