Mainos
Mainos

Lipponen haluaa virastopäätöksen kesäkuussa

Pääministeri Paavo Lipponen on tänään esittänyt Brysselin EU-huippukokouksessa, että unionin elintarvikeviraston sijoituspaikasta tehtäisiin päätös vielä Kreikan puheenjohtajakauden aikana.

- Pyysin, että elintarvikevirastosta tehdään päätös kesäkuussa Thessalonikin huippukokouksessa, Lipponen kertoi suomalaistoimittajille.

EU-komissaari David Byrne on kritisoinut ehdotusta viraston sijoittamisesta Helsinkiin, koska kaupunki on liian kaukana Brysselistä.

Lipponen ei komissaarin puheista juuri piittaa. Byrnellä ei ole asian suhteen päätösvaltaa, vaan virastojen sijoittamisesta päättävät unionin jäsenmaat. -Byrne saa puhua mitä haluaa, mutta parempi olisi kun ei puhuisi enää mitään, pääministeri kuittasi.

Lipposen mukaan Ranskan presidentti Jacques Chirac asettui Brysselin huippukokouksessa tukemaan Suomen ja Italian esitystä viraston sijoituspaikaksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme