Mainos
Mainos

Lipponen huolehtii Helsingin tilasta

Pääministeri Paavo Lipponen on huolissaan pääkaupungin tilasta.

Pääministeri Paavo Lipposen mielestä Helsinki on käännettävä takaisin nousuun. Se ei kuitenkaan voi hänen mukaansa toteutua vain valtion rahojen turvin.

Helsinki ja sen lähialueet tarvitsevat Lipposen mielestä valtion tukea tonttien vapauttamisessa, sosiaalisten ongelmien kohtaamisessa sekä alueen liikenne- ja muiden yhteistyöhankkeiden edistämisessä.

Pääministeri näpäytti niitä poliitikkoja, jotka ovat esittäneet julkisuudessa vastustaneensa pääkaupunkiseudun käyttämistä vaikeuksissa olevien kuntien pelastamiseen.

Lipposen mukaan päätös kuntien välisen tasauksen uudistuksesta tehtiin aikoinaan eduskunnassa yksimielisesti, Kuntaliitonkaan protestoimatta.

- Vaikeuksissa olleiden kuntien asia koettiin yhteiseksi. Jälkeenpäin on kuitenkin niin moneen kertaan nähtyyn tapaan moni ilmoittanut vastustaneensa koko ajatusta, Lipponen huomautti.

Pääministeri puhui tänään Pasilan konepajan 100-vuotisjuhlassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme