Mainos
Mainos

Lipponen: Irakin-kriisiin ratkaisu YK:n avulla

Pääministeri Lipposen mielestä Irakin-kriisi tulisi ratkaista YK.n turvallisuusneuvoston päätöslauselman pohjalta.

Irakin-kriisi oli tänään keskeisesti esillä pääministeri Paavo Lipposen Pohjois-Suomen kiertueella. Pääministeri korosti kansalaistapaamisessa Oulussa, että kriisi on ratkaistava YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman pohjalta, ja Suomi tukee tätä päätöstä.

-YK:n arvovallan säilyminen viimeiseen asti on Suomelle tärkeää Irakin asiassa, Lipponen muistutti.

Hän korosti tilanteen vakavuutta Suomelle sekä poliittisesti että taloudellisesti. Muutenkin pääministeri kantoi huolta maailman poliittisesta ja taloudellisesta epävarmuudesta. Lipposen mukaan Suomessa on näkyvissä merkkejä siitä, että työttömyys voi kääntyä nousuun lyhyellä tähtäimellä teollisuutta koettelevan työttömyyden vuoksi. Työllisyyteen on hänen mukaansa panostettava edelleen muun muassa kehittämällä työmarkkinatukea.

Tarkkana siitä, mitä luvataan


Lipposen mukaan SDP haluaa olla tarkka siitä, mitä lupaa.

-Vaalikauden mittaan sijoitetaan hyvinvointiyhteiskunnan kehittämiseen. Apua annetaan niille, jotka sitä eniten tarvitsevat, hän lupasi.

Aluepolitiikka on Lipposen mukaan käännekohdassa. Heikoimpien alueiden hyväksi tulee pääministerin mielestä panostaa enemmän muun muassa lisäämällä investointitukea.

-Aluepolitiikkaa pitää porrastaa heikoimpien alueiden hyväksi, hän korosti.

Lipposen pohjoisen kierros alkoi eilen Rovaniemeltä ja Kuusamosta. Tänään matka jatkui Oulun lisäksi Ylivieskaan ja Kajaaniin. Tilaisuuksiin osallistui runsaasti väkeä.

-Olen huomannut, että väki on liikkeellä, pääministeri iloitsi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme