Mainos
Mainos

Lipponen: Itä- ja Pohjois-Suomelle korkeinta EU-tukea

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) vaatii Suomen syrjäseuduille korkeinta EU-tukea myös seuraavalla ohjelmakaudella vuodesta 2006 eteenpäin.

Lipponen sanoi Lieksassa, että EU:n tulee laajentumisenkin jälkeen jakaa aluetukia myös vanhoissa jäsenmaissa. Suomi on EU:n aluepolitiikan uudistustyössä vaatinut, että syrjäisten ja harvaan asuttujen seutujen ongelmat pitää ottaa aiempaa tarkemmin huomioon. EU:n ulkoraja-alueiden kehittämiseen pitää kiinnittää erityistä huomiota.

- Mitä tulee Itä- ja Pohjois-Suomeen, hallituksen sanoma on selvä. Unionin rakennepolitiikan tulee tarjota ratkaisuja, joilla saadaan Suomen heikoimmin kehittyneet ja syrjäiset alueet korkeimpien aluetukien piiriin vuoden 2006 jälkeenkin, Lipponen sanoi.

EU:n nykyinen tukiohjelmakausi päättyy vuonna 2006. Ennen ohjelmakauden loppua EU-maiden on yksimielisesti sovittava rakenne- ja maataloustukien sekä budjettimaksujen jaosta seuraavalle seitsemän vuoden kaudelle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme