Mainos
Mainos

Lipponen ja Aho kiistelivät Emusta

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) ja oppositiojohtaja Esko Aho (kesk.) ottivat yhteen tänään eduskunnassa jatkuneessa Emu-keskustelussa.

Lipponen syytti Emuun menoa ensimmäisten maiden joukossa vastustavaa keskustaa pelottelusta ja devalvaatiokortin piilottelusta selän takana. Pääministerin mielestä keskusta haluaa lisäksi antaa tahallaan Suomen taloudesta synkän kuvan.

Aho luonnehti Lipposen näkemystä pahantahtoiseksi ja vääräksi tulkinnaksi. Hän muistutti, että yhteisvaluutan olosuhteissa Suomelta on pois käytöstä merkittävä osa niistä keinoista, joilla torjuttiin 90-luvun alun lamaa. Hallituksen tiedonannossa ei ole mitään viittausta siihen, miten häiriötilanteet aiotaan korjata.

Eduskunta jatkanee Emu-keskustelua vielä huomennakin. Suomen liittymisestä talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen äänestetään ylihuomisessa täysistunnossa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme