Mainos
Mainos

Lipponen ja Jäätteenmäki ottivat yhteen vaalitentissä

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat olivat ensimmäistä kertaa yhteisessä vaalitentissä. Palkansaajajärjestöjen järjestämää tenttiä sävytti Paavo Lipposen ja Anneli Jäätteenmäen kinastelu palkkatasa-arvosta.

Vaalien suurin jännite näyttää nyt selvästi keskittyvän SDP:n ja Keskustan välille.

Keskusjärjestöjohtajat voivat olla tenttiin tyytyväisiä. Kaikki puheenjohtajat lupasivat jatkaa kolmikantayhteistyötä. Kukaan ei halua puuttua tes-sopimusten yleissitovuuteen.

Koko tentin keskipiste oli kuitenkin Paavo Lipposen ja Anneli Jäätteenmäen mittely. Molemmat vaativat seuraavalta hallitukselta sitoutumista palkkatasa-arvon toteuttamiseen. Yhteisymmärrys oli kuitenkin kaukana, kun Lipposelta paloivat päreet. Jäätteenmäki nosti esille hoitajien lähdön ulkomaille parempien palkkojen perässä.

- Saanko kysyä puheenjohtaja Jäätteenmäeltä, että Tehy saa nyt hoitoalalla kaksikertaa korkeammat, olenko oikeassa, joku voi korjata, palkankorotukset kuin keskimäärin. Onko tämä oikea tahti? Pitäisikö olla kolminkertaiset korotukset? Lipponen kysyi ja vaati Jäätteenmäkeä puhumaan konkreettisemmin.

- Kyllähän minäkin täällä voisin luvata lisää palkkaa vähän jokaiselle, mutta eikö tämä ole nyt mitään, mitä nyt tehdään käytännössä, Lipponen kyseli.

Jäätteenmäki napautti kuitenkin takaisin. - Vastaan Lipposelle, että meillä on tässäkin tupossa tasa-arvoerä, se valitettavasti jaetaan yleisenä tasokorotuksena kaikille.

Palkansaajajärjestöjen tentissä olivat ensimmäistä kertaa paikalla kaikki eduskuntapuolueiden puheenjohtajat.

(Kymmenen uutiset 28.01.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme