Mainos
Mainos

Lipponen ja Lääkäriliitto sanasotaan

Pääministeri Paavo Lipponen patistelee lakkoilevaa Lääkäriliittoa maltilliseen palkkaratkaisuun. Tänään alkaneessa SAK:n edustajakokouksessa puhuneen Lipposen mukaan lääkärien vaatimusten toteuttaminen uhkaisi käynnistää vaarallisen inflaatiokierteen. Kuntalääkärien lakko on kestänyt jo kohta 12 viikkoa.

Paavo Lipponen patistaa lääkäreitä antamaan periksi.

Pääministeriltä, niin lääkärin isä kuin itse onkin, ei heru ymmärtämystä Ruotsissa työskentelevän tyttärensä suomalaisille kollegoille. Vaikka Lipponen ei Lääkäriliittoa nimeltä maininnutkaan, ei kenellekään jäänyt epäselväksi, mitä ammattiryhmää hän kohtuuttomista palkkavaatimuksista syytti.
Lipponen sanoi, että maltti- ja tasapuolisuusvaatimus koskee kaikkia tuloryhmiä ja kaikkia tuloja yhtäläisesti, niin tuloratkaisussa mukana olevia kuin siitä ulos jääneitä. -Auki olevien sopimusten rakentajat joutuvat tunnustamaan, ettei nyt voida kylvää hukkakauraa, joka kahden vuoden kuluttua tuhoaa sadon ja käynnistää perinteisen inflaatiomyllyn, vakuutti pääministeri.

Lääkärien vaatimus on 20 prosentin luokkaa ja heidän runsas kaksi viikkoa sitten torjumansa valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen esitys olisi tuonut noin kahdeksan prosentin korotukset eli Lipposen mainitsemaa inflaatiota kiihdyttävää hukkakauraa on ainakin 12 prosenttiyksikköä.

Lääkärit puolustavat palkkavaatimuksiaan

Lääkäriliiton toimistossa Helsingin Vallilassa, parin kilometrin päässä SAK:n kokouspaikasta, ei Lipposen moitteita niellä. - Kyllä me olemme kantaneet huolta tämän yhteiskunnan hyvinvoinnista hyvin esimerkillisesti jo yli kymmenen vuotta. Ja sen takia me olemme tähän tilanteeseen nimenomaan joutuneet, että se mikä on kymmenen vuoden aikana tapahtunut on johtamassa siihen, että lääkäreiden pysyminen kunnallisen terveydenhuollon piirissä on vakavasti uhattuna, muistuttaaSuomen lääkäriliiton puheenjohtaja Heikki Pälve.

Huomenna kolmannen viisivuotiskautensa SAK:n puheenjohtajana aloittava Lauri Ihalainen pelkäsi Ilta-Sanomien haastattelussa viikonloppuna, että lääkärien vaatimusten läpimeno aiheuttaisi niin huimia palkankorotuspaineita myös muualla kuntasektorilla, että uuden tupon teko vuonna 2003 uhkaisi jäädä haaveeksi. -Minun täytyy nyt sanoa, että ihan päällimmäisenä huolena minulla on tämän sopimuskierroksen loppuunsaattaminen meidän liiton osalta ja en totta totta totisesti ole ehtinyt pohtia, mitä seuraava sopimuskierros mahdollisesti tuo tullessaan, sanoi Ihalainen. Tavoitteeksi hän on asettanut työttömyyden painamisen nykyisestä noin yhdeksästä prosentista viiteen prosenttiin. Hän ei kuitenkaan täsmentänyt, missä ajassa tavoitteeseen tulisi päästä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme