Mainos
Mainos

Lipponen jyrähti: Äärioikeistolle pantava stoppi

Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) jyrähtää, että eduskuntaan on pesiytynyt äärioikeistoa, jolle on pantava stoppi. Demarien vahvan vaikuttajan sanat on suunnattu perussuomalaisten tiukoille kannanotoille eri vähemmistöjä kohtaan.

- Ei tuumaakaan periksi äärioikeistolle. Enemmistön pitää nousta nyt esiin, Lipponen vetoaa.

Lipponen ei ota suoraan kantaa Portugalin-tukemiseen, mutta hänen mielestään Suomen pitää olla solidaarinen vaikeuksiin joutuneille EU-maille.

- Pitää muistaa, että olimme aluksi EU:ssa nettosaaja ja vasta myöhemmin olemme olleet nettomaksajana. Vaikeuksia voi joskus tulla taas meillekin, Lipponen muistuttaa.

Lipposen mukaan Portugalin lainapakettiin saadaan ratkaisu vain, jos hallitukseen tyrkyllä olevien puolueiden johtajat löytävät keskinäisen luottamuksen. Sasin työryhmä ei poista Lipposen mielestä sitä, että puoluejohtajien on noustava nyt esiin ja eturintamaan.

- Portugali ei ole Suomelle suurin ongelma, vaan meidän pitäisi päästä käsiksi omiin asioihimme, työttömyyteen, köyhyyteen ja eriarvoistumiseen. Vaaleissa annettiin sosiaalinen protesti ja sen pohjalta pitää toimia.

Pääministerinä Lipponen vei Suomea EU:n ytimiin ja hänen mielestään siellä Suomen paikka on jatkossakin päättämässä tärkeistä asioista.

EU:n johtajille Lipponen antaa sapiskaa. Suuret jäsenmaat työntävät komissiota ja pieniä maita syrjään samalla, kun ne ovat rikkoneet yhteisiä sopimuksia. Tästä uusin esimerkki on Ranskan horjuminen Schengen-sopimuksessa.

- Eurooppaa vaivaa johtajuuden puute ja samalla kansalaiset eivät ole pysyneet perässä EU:n nopeissa muutoksissa ja laajentumisessa, Lipponen arvioi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme