Mainos
Mainos

Lipponen kannustaa Nato-keskusteluun

Pääministeri Paavo Lipponen kannustaa avoimeen keskusteluun Natosta.

Pääministeri Paavo Lipponen toivoo avointa keskustelua Natosta, eikä sitä pitäisi hänen mielestään yrittää padota. Esimerkiksi vaatimuksia kansanäänestyksestä käytetään Lipposen mukaan yhtenä keinona välttää keskustelua.

-Ja missään takahuoneissa ei ole päätetty liittyä Natoon, ei varmasti, Lipponen rohkaisee keskusteluun Vaasassa ilmestyvän Pohjalaisen haastattelussa.

Lipposen mielestä uudenkin hallituksen ohjelmaan tulisi kirjata maininta Suomen liittoutumattomuudesta. Hän muistuttaa kuitenkin, että liittoutumattomuuteen sisältyy aina mahdollisuus liittoutua, jos itse niin haluamme.

Kun ja jos Nato-jäsenyys myöhemmin halutaan nostaa esille, kansan tukea hankkeelle on Lipposen mielestä silloin mitattava tavalla tai toisella. Nykyisen hallituksen ohjelmassa Suomen asema on määritelty niin, että "vallitsevissa oloissa Suomi edistää vakaata kehitystä Pohjois-Euroopassa parhaiten sotilaallisesti liittoutumattomana".

Ulkoministeri Erkki Tuomioja ehdotti viikonvaihteen lehtihaastattelussa, että Nato-kysymys voitaisiin nyt rauhoittaa ja sopia, ettei vuoden 2004 turvallisuuspoliittinen selonteko sisällä muutoksia Suomen Nato-linjauksessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot