Mainos
Mainos

Lipponen kehuu Nokian ja valtion yhteistyötä

Nokia on erinomainen esimerkki valtion ja yksityisen sektorin yhteispelistä, kirjoittaa pääministeri Paavo Lipponen kolumnissaanTurun Sanomissa.

Lipposen mukaan valtion oma teollisuuspoliittinen pioneerityö ja pitkäjänteinen teknologiapolitiikka tasoittivat Nokian tietä. Pääministeri kuitenkin toteaa, että menestystarinan salaisuus oli ennen muuta yrityksen johdon ja omistajien kauaskantoisissa ratkaisuissa, jotka suuntasivat yrityksen verkko-, matkapuhelin- ja multimediateollisuuteen.

Lipponen käsittelee kirjoituksessaan Martti Häikiön Nokian historia -teosta, jota hän pitää kattavana ja mielenkiintoisella tavalla kirjoitettuna.

Pääministeri myös korostaa, että Suomen teknologinen kärkiasema perustuu valtion ja yksityisen sektorin saumattomaan yhteistyöhön. Lipponen ehdottaakin valtion teollisuus- ja teknologiapolitiikan historian kirjoittamista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme