Mainos
Mainos

Lipponen Kiinassa

Pääministeri Paavo Lipponen on saanut näyttävän vastaanoton aloittaessaan Kiinan-vierailunsa Pekingissä. Isäntä, Kiinan pääministeri Zhu Rhongji otti virkaveljensä vastaan Kansankongressipalatsissa Tiananmen-aukion vierellä.

Tervehdyspuheessa Zhu kiitteli Suomen laajaa valtuuskuntaa, johon kuuluu myös joukko suuryhtiöiden johtajia. Zhun mukaan tämä osoittaa, että Suomi haluaa kehittää suhteitaan Kiinaan sekä poliittisella että kaupallisella tasolla. Myös Kiinan päälehti eli Kansan Päivälehti noteerasi vierailun etusivullaan.

Lipponen tapaa huomenna presidentti Jiang Zeminin, ja jatkaa sen jälkeen matkaansa Shanghaihin. Valtuuskunnassa ovat mukana myös liikenneministeri Matti Aura ja sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre. Liikemiesvaltuuskuntaa johtaa Nokian toimitusjohtaja Jorma Ollila.

Suomalaiskiinalainen virtuaalikauppakamari avattu

Pääministeri Lipponen avasi aamulla Suomen suurlähettilään virka-asunnossa suomalaiskiinalaisen virtuaalikauppakamarin. Internetissä toimivaan kauppakamariin on ilmoittautunut jo viitisenkymmentä suomalaisyritystä. Kauppakamari julkaisee lähitulevaisuudessa sivunsa myös kiinaksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme