Mainos
Mainos

Lipponen kiirehtii AKT:n lakon lopettamista

Pääministeri Paavo Lipponen pitää Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n lakkoa ja siihen liittyviä tukilakkoja erittäin vakavina. Huomattavan suuria taloudellisia menetyksiä aiheuttava lakko täytyy saada Lipposen mukaan loppumaan mahdollisimman nopeasti.

Lipponen kommentoi lakkotilannetta eduskunnan kyselytunnilla tänään. Hän toivoi, että valtakunnansovittelija Juhani Salonius voisi jatkaa sovittelua ja tehdä uuden esityksen. Lipposen mielestä kansalaisille ja taloudelle on tullut tarpeettomasti häiriötä. Hänen mukaansa tilanne ei ole kohtuullinen eikä järkevä. Pääministeri muistutti, että Palvelutyönantajien toimitusjohtaja Arto Ojala ja SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen tukivat omiin liittoihinsa päin sovittelijan esitystä.

Kun työnantajat hylkäsivät esityksen, lähti liikkeelle keskustelu käynnissä olevien kaltaisten tukilakkojen kieltämisestä. Lipponen sanoi, ettei hän pidä keskustelua "ollenkaan aiheettomana". Hän uskoi sen jatkuvan edelleen. -Kiinnitän huomiota siihen, että kysymyksessä on ensimmäinen iso valtakunnallinen lakko. Se voidaan lopettaa vielä hyvinkin nopeasti ilman, että tarvitsee lähteä tielle, joka voisi tuoda vielä lisäongelmia. -Uskon, että myös työntekijäpuoli ymmärtää, miten vakavista asioista on kysymys, Lipponen sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme