Mainos
Mainos

Lipponen lähtee presidenttikisaan mukaan

Entinen pääministeri Paavo Lipponen on ilmoittanut lähtevänsä SDP:n presidenttiehdokkaaksi. Lipponen varmisti tiedon hetki sitten helsinkiläisessä ravintola Ostrobotniassa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

– Tein tämän päätöksen pitkän harkinnan jälkeen. Siihen vaikutti hyvin paljon se, että minua hyvin monelta taholta kehotettu ryhtymään ehdokkaaksi, Lipponen sanoi.

Lipposesta povataan vahvaa haastajaa ennakkosuosikki Sauli Niinistölle (kok).

– Jos minut valitaan SDP:n ehdokkaaksi, lähden voittamaan nämä vaalit.

Presidentin tärkeimmiksi tehtäviksi Lipponen mainitsee kansakunnan kokoamisen sekä ulkopolitiikan johtamisen yhdessä hallituksen kanssa.

Lipponen haluaisi presidenttinä vaikuttaa myös alueelliseen politiikkaan, nuorten työttömyyteen ja vanhusten hoitoon.

Lipposen mielestä vaikeina aikoina ratkaisu on avautuminen, ei muista eristäytyminen.

Lipposesta tuli kertaheitolla kärkinimi SDP:n presidenttipelissä. Puolueen ehdokasasettelu päättyy maanantaina, ja jäsenäänestys ehdokkaasta pidetään elo-syyskuussa.

Lipponen on aiemmin suhtautunut kielteisesti presidenttiehdokkuuteen ja vielä eilen hän sanoi harkitsevansa ehdokkuutta.

MTV3:n Uutisten politiikan toimituksen päällikön Timo Haapalan mukaan mielipiteen muuttumisen taustalla voi olla puolueen puheenjohtaja Jutta Urpilainen.

Tähän Lipponen ei ottanut suoraan kantaa, mutta kertoi pitäneensä yhteyttä Urpilaisen kanssa puolin ja toisin. Lipponen myös myönsi, että yhteydenpidolla oli merkitystä päätöksen syntymiseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme