Mainos
Mainos

Lipponen linjaa brittilehdessä EU:n presidentin tehtäviä

Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) linjaa tänään Financial Times -lehdessä EU:n tulevan ns. presidentin tehtäviä. Lipponen kirjoittaa, että Euroopan neuvoston pysyvän puheenjohtajan tärkein tehtävä on ennen kaikkea sisäinen: työskennellä kaikkien jäsenmaiden ja komission puheenjohtajan kanssa huippukokousten agendan luomiseksi. Tässä koordinaatioroolissa presidentillä pitää olla aikaa kuunnella jäsenvaltioita ja ratkaista ongelmia.

Lipposen, 68, nimi on säännöllisesti pyörinyt mukana nimissä, joita ehdotetaan EU:n uudeksi presidentiksi. Valinta tapahtunee viimeistään joulukuussa. Nimiä pyöritellään myös torstaina ja perjantaina järjestettävässä EU-huippukokouksessa.

Vaikutusvaltaisen Financial Timesin pääkirjoituksessa vastustetaan selkein sanoin Britannian entisen pääministerin Tony Blairin valintaa EU:n presidentiksi. Lehden mielestä Blair on useammasta syystä väärä mies tehtävään: Irakin sodan kannattamisen takia ja siksi, että hän ei onnistunut lähentämään Britannian ja EU:n suhteita.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme