Mainos
Mainos

Lipponen: Lisää vakautta valtion ja kuntien taloussuhteeseen

Pääministeri Paavo Lipposen mukaan ensi vaalikaudella on entisestään tiivistettävä valton ja kuntien välistä yhteistyötä. On syytä selvittää, voidaanko esimerkiksi kuntasopimuksella tai peruspalvelubudjetilla tuoda lisää suunnitelmallisuutta ja vakautta valtion ja kuntien väliseen taloussuhteeseen. Kuntien verokertymä uhkaa pienentyä sekä ensi että sitä seuraavana vuonna.

-Maailmantalouden epävarmuus korostaa tarvetta varmistaa, että kuntien velvoitteet ja tulot ovat tasapainossa, Lipponen sanoi Oulusalossa tänään.

Lipponen muistutti, että kuntien veroprosenttien nousun vastapainoksi kunnallisverotukseen on tehty merkittäviä kevennyksiä. Vaikka kunnallisveroprosentti on vuodesta 1995 noussut prosenttiyksikön neljänneksen, kansalaiset maksavat ensi vuonna kunnallisveroa vajaat puoli miljardia euroa vähemmän kuin vuonna 1995, koska ansiotulo- ja tulonhankkimisvähennyksiä on samaan aikaan korotettu.

-Ensi vuodelle kaavailluista kunnallisveron kiristyksistäkin noin kolme neljäsosaa kuittaantuu kunnallisverosta tehtäviä verovähennyksiä lisäämällä. Myös kunnallisverotusta on muutettu selvästi pienituloisia suosivaan suuntaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot