Mainos
Mainos

Lipponen: Luottamuksellisuus säilytettävä EU-asioissa

Pääministeri Paavo Lipponen puolustaa valmisteltavana olevien EU-asiakirjojen luottamuksellisuutta. Nuorsuomalaisen Sanomalehtiyhdistyksen journalistisessa illassa tänään puhunut Lipponen totesi, että asiakirjojen luottamuksellisuus on voitava säilyttää valmistelun herkässä vaiheessa.

-Puheenjohtajan asemassa Suomi ei anna julki sellaisia tietoja jäsenmaiden kannoista, joita ei ole vahvistettu, Lipponen sanoi Helsingissä. Lipponen totesi, että luottamuksellisia asiakirjoja on käytössä jatkossakin. Hän muistutti puheessaan, että Suomi on aloittanut EU-puheenjohtajuutensa avoimuudella.

-Suomen aloitteen perusteella asiakirjojen julkisuusperiaate otettiin Amsterdamin huippukokouksessa EU:n perustamissopimukseen, Lipponen sanoi. Lipposen mukaan periaatetta on käytännössä noudatettu.

Hänen mukaansa julkisuusperiaatteen vieminen käytäntöön vaatii vielä päätöksiä tarkemmasta sovelluksesta neuvoston, komission ja parlamentin kanssa.

-Suomi tekee nyt kaiken sen, mitä voidaan tehdä puheenjohtajamaan omilla päätöksillä, Lipponen totesi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot