Mainos
Mainos

Lipponen: Miinat osa uskottavaa puolustusta

Eduskunnan puhemiehen Paavo Lipposen mukaan jalkaväkimiinat tekevät Suomen puolustuksesta uskottavan.

Paavo Lipponen

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen sanoi Euroopan parlamentin täysistunnossa, että jalkaväkimiinat ovat merkittävä osa Suomen puolustusta. Hänen mielestään Suomen tulee säilyttää uskottava puolustus jatkossakin. Lipponen korosti samalla, että miinoja koskevat päätökset kuuluvat Suomen hallitukselle.

Lipponen on samoilla linjoilla puolustusministeri Matti Vanhasen kanssa, joka sanoi eilen Aamulehden haastattelussa haluavansa säilyttää jalkaväkimiinat osana suomalaista puolustusjärjestelmää. Vanhasen mielestä nykyhallitusta ei sido puolustusselontekoon kirjattu tavoite hävittää miinat vuoteen 2010 mennessä.

Vanhasen mukaan miinojen korvaamisesta ei ole keskusteltu koko hallituksen piirissä, mutta taloudellisesti asia on lyöty täksi vaalikaudeksi lukkoon. Menokehyksiin ei ole varattu rahaa miinojen korvaamiseen, joten puolustusministeriö tuskin ryhtyy viemään asiaa eteenpäin.

Miinat kieltävän Ottawan sopimuksen ulkopuolelle jättäytyneen Suomen tavoitteena on ollut liittyä kieltoon vuonna 2006 ja hävittää miinat vuoteen 2010 mennessä.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot