Mainos
Mainos

Lipponen: Nato-kysymys vaatii perusselvityksen

Puhemies Paavo Lipponen kaipaa perusteellisia selvityksiä Naton täysjäsenyydestä. Lipposen mielestä puolueiden ei tulisi lukita Nato-kantojaan ennen kuin Natoa koskevat kysymykset on perusteellisesti selvitetty.

Naton täysjäsenyyden harkinta edellyttää laajoja selvityksiä hallituksen turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon muodossa. Tämän takia puolueiden ei pitäisi lukita Nato-kantojaan ennen kuin puolustusliittoa koskevat kysymykset on perusteellisesti selvitetty, pohtii eduskunnan puhemies Paavo Lipponen Turun Sanomissa ja Hämeen Sanomissa julkaistussa kirjoituksessaan.

Lipposen mukaan poliittisesti läheisempi Nato-suhde on tarpeen Suomen kansainvälisen uskottavuuden ja rauhanturvaperinteen ylläpitämiseksi. Askel rauhankumppanuudesta Naton jäsenyyteen on kuitenkin poliittisesti niin pitkä, että vakaa harkinta on paikallaan.

Lipposen mukaan Naton kehityslinjojen punnitseminen, kuten millainen Yhdysvaltojen rooli liitossa on tulevaisuudessa, on selvitettävä päätöksenteon perustaksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme