Mainos
Mainos

Lipponen oikoo Vanhasta

Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) puuttuu jälleen seuraajansa Matti Vanhasen (kesk.) puheisiin EU:n ytimistä.

Lipponen antaa Turun Sanomien kolumnissaan ymmärtää, että Vanhanen on hakoteillä käyttäessään yhdeksän unionimaan hanketta avioliittolainsäädännön harmonisoimiseksi kielteisenä esimerkkinä ytimistä.

- Tämän koalition muodostavat katoliset maat, joilla on riittävästi julkeutta hakea legitimiteettiä taantumuksellis-shovinistiselle ideologialleen, Lipponen sivaltaa.

Hänen mukaansa katolisen rintaman hanketta ei voi luokitella euron tai Schengen-yhteistyön kaltaiseksi, unionin kehitystä eteenpäin vieväksi ja uusille tulijoille avoimeksi yhteistyöksi.

Lipposen mukaan euro ja Schengen on tarkoitettu vahvistamaan EU:n yhtenäisyyttä, katolinen koalitio puolestaan lietsomaan yhteisöön sisäistä ristiriitaa.

EU:n ytimiin kuuluminen oli aikanaan Lipposen johtoajatus. Vanhanen on puolestaan moneen otteeseen sanoutunut irti ydinajattelusta, viimeksi EU-keskustelutilaisuudessa Helsingissä keskiviikkona.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme