Mainos
Mainos

Lipponen: Pääministerille lisää valtaa

Paavo Lipponen haluaisi lisätä pääministerin valtaoikeuksia.

Paavo Lipponen

Eduskunnan puhemies, SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen on sitä mieltä, että pääministeri tarvitsee nykyistä laajemmat valtaoikeudet. Pääministerillä pitäisi Lipposen mukaan olla esimerkiksi mahdollisuus hajottaa hallitus ja määrätä uudet vaalit, jos hallitus ei ole toimintakykyinen. Tällä hetkellä tämä oikeus on presidentillä.

Lipponen perustelee ehdotustaan sillä, että Suomen EU-politiikka on pääministerivetoista ja aina sidottu eduskuntaan. Presidentillä ei sen sijaan voi olla erillistä omaa politiikkaa.

Lipponen varoittaa nykyhallitusta tuudittautumasta hyvään talouskasvuun ja hautaamasta tulevan kasvun turvaavia rakenneuudistuksia. Lipponen puuttuisi muun muassa osa-aikaeläkkeisiin, joita hän pitää liian runsaskätisinä ja eläkkeelle houkuttelevina. Kokoomuksen ja keskustan puuhaamaan porvariyhteistyöhön presidentinvaaleissa Lipponen ei suhtaudu vakavasti.

Lipponen kertoi näkemyksistään Talousssanomien haastattelussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot