Mainos
Mainos

Lipponen perää jatkoa veronalennuksille

Eduskunnan puhemiehen mielestä elintarvikkeiden arvonlisäveron alentaminen on kuitenkin turhaa.

Eduskunnan puhemiehen Paavo Lipposen mielestä tulevalla vaalikaudella on jatkettava tuloveron alennuslinjaa. Lipponen kirjoittaa kolumnissaan Turun Sanomissa, että pelivara tarvitaan tulopoliittisiin ratkaisuihin.

- Sitä ei pidä haaskata elintarvikkeiden arvonlisäveron alentamiseen, johon saadaan kyllä paljon rahaa kulumaan, mutta mitään takeita ei ole elintarvikkeiden hintojen alenemisesta, Lipponen sanoo.

Lipposen mukaan alv-alennus menisi kaikella todennäköisyydellä elintarviketeollisuuden pönkittämiseen ja kaupan marginaaleihin. Ongelmana ei ole alv, vaan liian vähäinen kilpailu.

Entinen demarijohtaja puolustaa myös seuraajaansa Eero Heinäluomaa ja syyttää kokoomusta kaunan lietsomisesta tätä kohtaan "presidentinvaalien luokkataistelutyyliin".

- Eiköhän sovita siitä, että toiminta ammattiyhdistysliikkeessä on yhtä kunniallinen tausta kuin kauppakamarit, MTK tai työnantajajärjestöt, Lipponen kirjoittaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme