Mainos
Mainos

Lipponen: Pohjoinen ulottuvuus etenee

Pääministeri Paavo Lipposen mielestä Euroopan unionin pohjoisen ulottuvuuden kehittäminen etenee Itämeren alueella hyvin.

Lipponen


Lipponen uskoo, että Helsinki-Tallina-Pietari -kasvukolmiosta muodostuu merkittävä kasvukeskus. Itämeren alue on yksi maailman nopeimmin kasvavista talousalueita.

Tallinnassa puhuneen Lipposen mielestä alueen kasvumahdollisuuksia löytyy esimerkiksi energiayhteistyöstä ja informaatioteknologiasta.

Tänään Lipposen Viron vierailun ohjelmassa oli presidentti Lennart Meren ja pääministeri Mart Laarin tapaaminen. Keskustelujen aiheina ovat EU:n laajentuminen, Itämeren alueen yhteistyö sekä maiden kahdenväliset kysymykset.

Pääministeri osallistui Tallinnassa myös Euroopan Metallityöläisten Yhteisjärjestön EMY:n seminaariin, jonka aiheena oli EU:n laajentumisen pohjoinen ulottuvuus. Seminaarin osallistujat ovat EMY:n jäsenliittojen edustajia Pohjois- ja Keski-Euroopasta sekä Viron ja Venäjän metalliliitoista.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme