Mainos
Mainos

Lipponen: Pohjoinen ulottuvuus pohdintaan

Pääministeri Paavo Lipponen kutsuu koolle foorumin, jonka toivotaan tuovan uusia aloitteita Euroopan unionin pohjoisen ulottuvuuden ohjelmaan. Rovaniemellä puhunut Lipponen kertoi, että hän on antanut Lapin yliopiston rehtorin Esko Riepulan tehtäväksi valmistella foorumia, joka kokoaisi mm. poliitikkoja, virkamiehiä ja akateemikkoja pohtimaan pohjoisen ulottuvuuden kehittämistä.

Rovaniemellä vielä tämän vuoden aikana pidettävään kokoukseen osallistuu noin 160 parlamentaarikkoa ja asiantuntijaa Arktisen neuvoston jäsenmaista, Euroopan parlamentista ja kansainvälisistä järjestöistä.

Tapaamisen keskeisenä aiheena on Pohjoismaiden, Yhdysvaltojen, Kanadan ja Venäjän vuonna 1996 perustama Arktinen neuvosto, jonka puheenjohtajuuden Suomi ottaa vastaan lokakuussa Yhdysvalloilta.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot