Mainos
Mainos

Lipponen puolustaa voimakkaasti Sonera-ratkaisua

Pääministeri Paavo Lipponen puolustaa pontevasti valtion Sonera-ratkaisua. Hän muistutti tänään Radio Suomen pääministerin haastattelutunnilla, että valtio on saanut Soneran myynnistä 40 miljardia markkaa.

Valtion kolmen miljardin markan osuus Soneran osakeannissa on siten pieni osa näistä rahoista. Lipponen varoitti, että Soneraa ei nyt pidä pyörittää poliittisessa jahdissa, sillä yhtiö ei silloin pysty toimimaan. Hän korosti, että Sonera on edelleen vahva yhtiö ja että sillä on osaamista.

Lipposen näkemyksen mukaan Soneran osakkeiden merkintähintakaan ei ole alhainen. Hän huomautti, että 2,70 euron hinta on korkeampi kuin mitä markkinoilla odotettiin. Lipponen myös tyynnytteli keskustelua Suomen Pankin johtajista. Asia on hänen mielestään saanut aivan liian suuret mittasuhteet.

-Onneksi Suomen rahapolitiikka ei ole tästä kiinni, hän huomautti.

Lipposen mielestä johtajakysymys on perimmiltään eduskunnan pankkivaltuuston ja tasavallan presidentin välinen asia. Hänellä ei ole "viiden metrin kepilläkään" halua puuttua näihin asioihin.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme