Mainos
Mainos

Lipponen: Ruokavirasto tavoitteena edelleen

Pääministeri Paavo Lipponen toisti tänään Suomen pitävän kiinni hankkeesta saada EU:n elintarvikevirasto Helsinkiin.

Lipponen vetosi suuriin jäsenmaihin, jotta ratkaisut tehtäisiin aiempien sopimusten mukaan. Asia nousi esille, kun Lipponen tapasi EU:n komission puheenjohtajan Romano Prodin Brysselissä.

Lipponen viittasi Edinburghissa 1992 EU-maiden sopimaan linjaukseen. Sen mukaan sijoituspäätöksiä tehtäessä etusija on annettava niille maille, joille ei vielä ole EU:n alaista instituutioita. Pääministerin mukaan erityisesti suurten vanhojen jäsenmaiden olisi pidettävä huolta päätöksistä, joita ne ovat aikoinaan olleet tekemässä.

Viime joulukuussa elintarvikevirastoa esitettiin Helsingille Laekenin huippukokouksessa, mutta Parman isännyyttä tukenut Italian pääministeri Silvio Berlusconi torjui ratkaisun.

Lipponen sanoi, että hän ei ole kuullut julkisuudessa esiintyneistä tiedoista, joiden mukaan Espanjan Barcelona olisi luopunut tavoittelemasta virastoa. Elintarvikeviraston isännyyttä tavoittelee lisäksi Ranskan Lille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot