Mainos
Mainos

Lipponen: SDP veti linjaeron kokoomukseen

SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen uskoo SDP:n menestyneen kunnallisvaaleissa, koska se teki selkeän linjaeron vaalikampanjassa nimenomaan kokoomukseen. Kunnallispolitiikan suuntakysymys tuli selvemmäksi, ja se on ehkä saanut äänestäjiä liikkeelle.

Lipponen arvioi, että parissa aiemmissa kunnallisvaaleissa tulosta on painanut alas myös hallitusvastuu. Hän ei halua nimetä tämänkertaista vaalikamppailua nokitteluksi tai riitelyksi, vaan kohtalaisen aktiiviseksi ja asiapitoiseksi keskusteluksi. Lipposen mukaan SDP ottaa nyt paikkansa aiempaa paremmin kunnallisvaltuustoissa. Suunta on eteenpäin Helsingissä ja monissa muissa suurissa kaupungeissa.

SDP:n puheenjohtaja ei halua vetää kunnallisvaalista johtopäätöksiä valtakunnanpolitiikkaan. Hallitusyhteistyö on hänen mukaansa vankalla pohjalla ja jatkuu samalla tavoin kuin ennen kunnallisvaaleja. Helsinkiläinen Lipponen piti SDP:n etenemistä nimenomaan pääkaupungissa tärkeänä. Esimerkiksi kaavakysymykset voidaan ratkaista selkeämmin.

- Helsingissä ja muuallakin on nyt kysymys siitä, että ryhdytään entistä tarmokkaammin kehittämään kaupunkeja ja kuntia, Lipponen sanoo.

Hän kaipaa myös välttämätöntä uudistustyötä, jonka kautta löytyy voimavaroja varsinaiseen palvelutuotantoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme