Mainos
Mainos

Lipponen selvittää elinkeinoelämälle arktista politiikkaa

Entinen pääministeri ja eduskunnan puhemies Paavo Lipponen ryhtyy selvittämään elinkeinoelämän järjestöille Suomen arktisen politiikan sisältöä.  

Lipposen ovat kutsuneet tehtävään Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja sen jäsenliitot Teknologiateollisuus, Rakennusteollisuus, Energiateollisuus, Kemianteollisuus sekä Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa.  

Selvitystä perustellaan sillä, että kehittyvät liikenneyhteydet, mittavat energia- ja mineraalivarannot sekä lisääntyvä matkailu ovat mullistamassa arktisen alueen poliittista ja taloudellista merkitystä.  

Selvityksen on määrä valmistua ensi vuoden alkupuolella. EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies perustelee tiedotteessa Lipposen kutsumista tehtävään sillä, että tällä on ainutlaatuisen poliittisen kokemuksen ohella elinkeinoelämän näkemystä sekä arvokkaita verkostoja arktisten talouskysymysten analysointiin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme