Mainos
Mainos

Lipponen tapasi Viron pääministerin

Pääministeri Paavo Lipponen keskusteli tänään tunnin ajan virka-asunnossaan Kesärannassa Viron pääministerin Mart Siimannin kanssa.

Tavanomaisten aiheiden - Viron EU-jäsenyystilanne, EU:n laajeneminen, maitten keskinäiset suhteet - lisäksi esillä oli myös virolaisen Calibur-aluksen saarto Helsingissä. Keskustelussa todettiin, että saartokysymys on käsiteltävänä käräjäoikeudessa. Lipposen mukaan Suomen hallitus odottaa käräjäoikeuden päätöstä.

Suomen Merimies-unioni on saartanut Caliburin Helsinkiin. Unioni vaatii rahtialuksen omistavaa virolaisvarustamoa solmimaan työehtosopimuksen unionin kanssa. Tämä nostaisi virolaisen miehistön palkat suomalaiselle tasolle, eli palkat kolminkertaistuisivat. Siimann oli Suomessa tiistaina Työväen urheiluliiton TUL:n vieraana liiton 80-vuotisjuhlilla. Siimann on nykyisin virolaisen Kalev-urheiluseuran puheenjohtaja - opiskeluaikoinaan hän oli Viron huippuvoimistelijoita.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme