Mainos
Mainos

Lipponen tekisi presidentistä sivistys- ja arvojohtajan

Entinen pääministeri ja puhemies Paavo Lipponen (sd.) muuttaisi presidentin roolin sivistys- ja arvojohtajaksi. Hänen mukaansa pääministerillä pitäisi olla parlamentaarisen järjestelmän mukaisesti täydet valtuudet edustaa Suomea kaikissa asioissa.

Vaikka presidentin ja valtioneuvoston yhteistoiminta ulkopolitiikassa on sujunut hyvin, sisältyy tähän perustuslain edellyttämään järjestelyyn Lipposen mukaan riskejä.

Hän pitää mahdollisena, että "mediavetoinen mielipideaalto" nostaa suorassa kansanvaalissa presidentiksi henkilön, joka kansaa kosiskellen alkaa puuttua muihinkin kuin toimivaltaansa kuuluviin asioihin populistisella tavalla.

- Jos presidentin populismi ulottuisi myös ulkopolitiikkaan, oltaisiin jo suurissa vaikeuksissa. EU-tasolla Suomen asema heikkenisi, Lipponen kirjoittaa Suomen Kuvalehdessä.

Parlamentaarinen toimikunta ryhtyy ensi syksynä arvioimaan perustuslain muutostarvetta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot