Mainos
Mainos

Lipponen: terveydenhuolto vaikeuksissa

Pääministeri Paavo Lipponen ennakoi Suomen terveydenhuoltojärjestelmälle vaikeuksia. Huolta aiheuttaa erityisesti henkilökunnan uupuminen.

Pääministeri sanoi Joensuun keskussairaalan laajennuksen avajaisissa, että terveydenhuoltojärjestelmä ajautuu tulevaisuudessa vaikeuksiin, vaikka järjestelmän perusta on tällä haavaa kunnossa ja toiminta tehokasta. Lipponen luonnehti terveydenhuollon palvelujärjestelmää liian pirstaleiseksi. -Hoitokäytännöt ja hoidon saatavuus vaihtelevat maan eri osissa. Pienemmissä terveyskeskuksissa lääkärit eivät voi osallistua jatkokoulutukseen, koska sijaisten saaminen on vaikeaa.

Vaikka hoitotoimenpiteitä tehdään aiempaa enemmän ja tehokkaammin, ovat jonot pitenemässä, pääministeri huomautti. Terveydenhuollon tehokkuus on Lipposen mukaan perustunut viime vuosina henkilöstön korkeaan ammattitaitoon, talkoohenkeen ja motivoituneisiin työntekijöihin. Työn tuottavuus nousi kymmeniä prosentteja viime vuosikymmenellä, mutta pääministeri varoitti rajojen lähestyvän. -Merkittävä osa henkilökunnasta työskentelee suorituskykynsä äärirajoilla ja uupumisen uhkaa lisää paheneva työvoimapula, sanoo Lipponen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme