Mainos
Mainos

Lipponen: Tiiviimpi yhteistyö tai jäsenyys Natossa

Lipposen mielestä Suomella ei ole vielä ensi vuonna mitään pakkoa tehdä päätöstä Nato-jäsenyyden puolesta tai vastaan.

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen arvioi, että Suomella on turvallisuuspolitiikassaan kaksi vaihtoehtoa: jatkaminen nykylinjalla yhteistyötä tiivistäen Naton kanssa tai liittyminen Natoon. Lipposen mielestä yleisessä mielipiteessä on jossain määrin dogmaattinen käsitys, että nämä todelliset vaihtoehdot olisivat jotenkin etäällä toisistaan.

Lipponen sanoo Kaleva-lehden haastattelussa, ettei Suomella ole vielä ensi vuonna mitään pakkoa tehdä päätöstä Nato-jäsenyyden puolesta tai vastaan. Lipposen mielestä asiassa tarvitaan vielä selventäviä keskusteluja Naton kanssa.

Eduskunta saa ensi vuonna uuden turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon, mitä on pidetty mahdollisena tilaisuutena linjata myös Suomen kantaa mahdolliseen Nato-jäsenyyteen.

Haastattelussa Lipponen myös kiittelee pääministeri Matti Vanhasen toimintaa äskeisessä EU:n huippukokouksessa. Lipposen mielestä EU:n kemikaaliviraston saaminen Suomeen oli hyvä näyttö pääministeriltä. Lipposen mielestä Suomen alkuperäinen tavoite toteutui, kun tänne saatiin maan kokoon nähden suuri ja merkittävä virasto.

Lipponen oli edellisen hallituksen pääministerinä hankkimassa Suomelle EU:n elintarvikevirastoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme