Mainos
Mainos

Lipponen toivoo Hemilän jatkavan vuoden loppuun

Pääministeri Paavo Lipponen toivoo maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilän (sit.) jatkavan tehtävässään vuoden loppuun siinäkin tapauksessa, että hänet nimitettäisiin maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikön virkaan.

Lipponen sanoi Yleisradion pääministerin haastattelutunnilla pitävänsä Hemilän valintaa hyvin mahdollisena hänen ministeritaustansa ja asiantuntemuksensa vuoksi. Lipposen mukaan seuraajaa etsitään samoista lähtökohdista kuin Hemilää nimitettäessä, eli myös seuraavaksi maatalousministeriksi valitaan sitoutumaton ja pätevä henkilö. Lipponen torjui Vihreän liiton puheenjohtajan ympäristöministeri Satu Hassin esityksen, että nyt yhden ministerinpaikan keskenään jakavat vihreät ja RKP saisivat kokonaiset ministerit.

Kokoomuksen puheenjohtaja Sauli Niinistö luonnehti tänään Hemilää erittäin päteväksi hakijaksi kansliapäällikön virkaan. Niinistö oli Lipposen kanssa samoilla linjoilla myös siinä, että seuraavan maatalousministerin tulisi olla sitoutumaton.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme