Mainos
Mainos

Lipponen toivoo yhteistä kantaa Itävalta-asiassa

Pääministeri Paavo Lipponen toivoo, että Itävaltaa boikotoivat 14 EU-maata voisivat puheenjohtajamaa Ranskan johdolla muodostaa mahdollisimman pian yhteisen kannan Itävalta-kysymyksessä.

Lipponen kommentoi illalla hyvin lyhyesti ns. kolmen viisaan miehen ryhmän raporttia.

-Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen puheenjohtajan kolmen hengen asettama työryhmä ansaitsee kiitoksen kaikilta osiltaan merkittävän Itävalta-raportin valmistumisesta ripeässä aikataulussa. Raportin perusteella 14 maata voivat arvioida uudelleen kahdenvälisiä suhteitaan Itävaltaan.

Suomi pitää tärkeänä, että 14 maata voivat puheenjohtajavaltion johdolla muodostaa yhteisen kannan mahdollisimman pian, korosti Lipponen lausunnossaan.

Tämän enempää Lipponen ei tilannetta kommentoinut. Hän ei ollut nähnyt raportin tekstiä ennalta. Presidentti Martti Ahtisaari oli kuitenkin selostanut sen sisältöä hänelle suullisesti. Tiettävästi puheenjohtajamaa Ranska on toivonut, etteivät jäsenmaat kommentoisi asiaa tässä vaiheessa kovin laajasti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot