Mainos
Mainos

Lipponen torjui Rehnin ehdotuksen Stasi-komiteasta

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) torjuu professori Olli Rehnin ehdotuksen eräänlaisen "viisaiden komitean" perustamisesta tutkimaan suojelupoliisin halussa olevia ns. Stasi-listoja.

Lipponen sanoi Ylen Radio 1:n pääministerin haastattelutunnilla tänään, että tällaiset asiat kuuluvat poliisille ja syyttäjälle eikä poliittisen tahon pidä puuttua niihin. -Nämä ovat poliisin ja syyttäjän asioita, ei hallitus ole tähän puuttunut. En ole koskaan kysynyt, mitä nimiä joillakin listoilla voisi olla. Ei näihin asioihin pidä lähteä puuttumaan, jos on kysymys nimenomaan jonkun yksittäisen tapauksen tutkinnasta. Se tästä vielä puuttuu.

Yhtä jyrkästi Lipponen torjui Rehnin esittämän epäilyn siitä, että Supon tutkimuksia olisi viivytelty poliittisen painostuksen alla, koska niiden tuloksia ei haluttaisi julki ennen eduskuntavaaleja. -Ei poliittinen taho voi mennä tällaiseen väliin, se on aivan mahdoton ajatus. Sen sijaan yleisesti on tietenkin toivottavaa, että tutkimuksia tehdään niin tehokkaasti kuin mahdollista, Lipponen sanoi.

Olli Rehn ehdotti lauantaina, että puolueettomista henkilöistä koottu ns. viisaiden komitea saisi arvioida, onko mahdollista selvittää ns. Stasi-listoilla esiintyvien henkilöiden yhteistoiminta Itä-Saksan kanssa.

(MTV3-STT)

Katso myös Matti Maunun juttu aiheesta
(Seitsemän uutiset 19.01.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme