Mainos
Mainos

Lipponen torjuu väitteet ulkopolitiikan passiivisuudesta

Puhemiehen kiritiikin torjunta liittyy Ruotsin ulkopoliittisen instituutin johtajan väitteisiin Suomen ulkopolitiikan jämähdyksestä.

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen torjuu kritiikin siitä, että Suomen ulkopolitiikka olisi jämähtänyt passiiviseksi.

Lipponen sanoo sanomalehti Kalevassa, että Suomessa on viime vuosinakin tehty merkittäviä ratkaisuja. Myös Suomen EU-puheenjohtajakausi oli Lipposen mielestä menestys. Puhemiehen kiritiikin torjunta liittyy Ruotsin ulkopoliittisen instituutin johtajan Tomas Riesen väitteisiin Suomen ulkopolitiikan jämähdyksestä.

Lipponen muistuttaa, että Suomi on mukana ensimmäisissä EU:n nopean toiminnan joukoissa yhdessä Saksan ja Hollannin kanssa. Suomi on Lipposen mukaan unionin ytimessä, jossa Ruotsi ei ole.

Puhemiehen mielestä olisi tärkeää, että Suomi ja Ruotsi pyrkisivät samalle linjalle suhtautumisessa Naton nopean toiminnan joukkoihin. Ruotsi harkitsee osallistumista NRF-joukkojen operaatioihin. Lipponen sanoo, että NRF-joukkoihin osallistumista ei pidä Suomessa torjua suoralta kädeltä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme