Mainos
Mainos

Lipponen: Tuloratkaisu lisää vakautta

Pääministerin mukaan tuloratkaisu on hyväksi Suomen taloudelle.

Lipponen

Pääministeri Paavo Lipponen pitää eilen saavutettua neuvotteluratkaisua uudesta kaksivuotisesta tulopoliittisesta kokonaisratkaisua hyvänä sekä maan talouden että kansalaisten kannalta. Se mahdollistaa Lipposen mukaan sen, että talouden uudistuminen saa uutta vauhtia ja että työllisyyden vahva kehitys jatkuu.

-Viiden työnantaja- ja kahden palkansaajakeskusjärjestön allekirjoittama kaksivuotinen tuloratkaisu tukee kilpailukykyä, työllisyyttä ja palkansaajien ostovoiman suotuisaa kehitystä. Ratkaisuun liittyvät uudistukset tuovat parannusta erityisesti työelämän ongelmiin, Lipponen sanoo kannanotossaan.

Lipposen mukaan sopimuksen vakautta luovat ja tulevaisuuden ennakointia helpottavat vaikutukset ulottuvat laajalle. Samalla kun mm. yritysten investoinneille avautuva vakaa näköala, myös kansalaiset voivat turvallisemmin suunnitella elämäänsä kuluttajina ja asunnon hankkijoina, Lipponen perustelee.

Pääministerin mukaan hallitus aikoo vahvistaa kantansa tuloratkaisuun tiistaina pidettävässä neuvottelussa. Vuoden 2002 verotusta sekä mm. ammatillista koulutusta ja työelämän lainsäädäntöä linjataan tuloneuvotteluissa sovitulla tavalla. Hallitus lähtee Lipposen mukaan toimiensa edellytyksenä siitä, että tulosopimus vahvistetaan lopullisesti liittokäsittelyn jälkeen.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme