Mainos

Lipponen: Tupo tulevaisuuden turva

Pääministeri Paavo Lipposen mukaan tuponeuvottelut ovat ratkaisevassa asemassa Suomen lähivuosien talouskehityksen kannalta.

Lipposen mukaan tuloneuvottelut ovat ratkaisevassa asemassa tulevaisuuden kannalta.
-Muut talouden uhkatekijät kuten inflaatio, kuluttajien usko talouskehitykseen ja öljyn hinnan nousu eivät aiheuta merkittäviä ongelmia, sanoo Lipponen

-Aivan ratkaisevaa on nyt se, mitä tapahtuu tuloneuvotteluissa. Meillä on avaimet käsissä turvata tämän hyvän kehityksen jatkuminen, Lipponen sanoi tänään Radio Suomessa pääministerin haastattelutunnilla. Lipponen varoitti tilanteesta, jossa palkankorotusten vaatiminen johtaisi työttömyyttä ja inflaatiota vauhdittavaan palkankorotuskierteeseen.

-Nyt pitäisi katsoa eteenpäin ja lähteä vaikuttamaan tulevaan inflaatioon ja tulevaan työllisyyteen, sen sijaan että lähdetään katsomaan taaksepäin kompensaatioajattelun hengessä. Lipponen pitää hyvänä tavoitteena edellisvuosien tavoin katsoa palkansaajien ostovoimaan eli käteen jäävään tuloon.

Inflaatio alas maltilla

Lipponen muistutti, että vaikka inflaatio on tämän vuoden osalta suhteellisen korkealla, ensi vuodelle päätetyt veronalennukset vastaavat vähintään parin prosentin palkankorotusta.
-Jos haetaan ostovoimaa, on todellakin mahdollista painaa inflaatio alas maltillisella linjalla. Lipposen mukaan muut uhkat eivät ole yhtä merkittäviä, sillä kuluttajien luottamus talouskehitykseen on edelleen erittäin korkealla, reaalikorot alhaalla ja talouskasvun jatkuminen näköpiirissä. Myös öljyn hinta on ennusteiden mukaan laskusuunnassa.

Pääministeri ihmetteli myös puolueiden halua lisätä menoja, vaikka kaikki eduskuntapuolueet ovat olleet tiukan finanssipolitiikan kannalla.
-Nyt kunnallisvaalien alla ei sillä listalla ole loppua näkyvissä, jolla menoja halutaan lisätä, Lipponen sanoi.

Ehdokasmäärien putoaminen laman kaikuja

Pääministeri Lipponen uskoo, että kunnallisvaalien ehdokasmäärien putoaminen on seurausta viime vuosikymmenen alun lamasta. Lipponen totesi pääministerin kyselytunnilla, etteivät kansalaiset usko kunnallisten päättäjien vaikutusmahdollisuuksiin. Hänen mukaansa tämä näkyy myös äänestyslaimeutena.

Lipponen kuitenkin uskoo, että tilanne on muuttumassa, kunhan kunnat saavat lisää taloudellisia voimavaroja tehtäviensä hoitamiseen

(MTV3-STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot