Mainos
Mainos

Lipponen työvierailulle Liettuaan

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) tekee ensi maanantaina 4. elokuuta työvierailun Liettuaan. Vierailun isäntänä on pääministeri Gediminas Vagnorius. Vierailun aikana keskustellaan mm. EU-asioista, Itämeren alueellisesta yhteistyöstä ja maiden kahdenvälisistä kysymyksistä.

EU-komissio totesi pari viikkoa sitten antamassaan lausunnossa, että Liettuan talouden kilpailukyky on liian heikko unioniin pääsemiseksi. Poliittiset vaatimukset Liettua täyttää.

Vierailun yhteydessä allekirjoitetaan myös Suomen ja Liettuan välinen viisumivapaussopimus. Suomella on sen jälkeen viisumivapaussopimus kaikkien Baltian maiden kanssa.

Pääministerien välisten keskustelujen lisäksi Lipposen ohjelmassa on tapaaminen Liettuan parlamentin eli Seimasin puhemiehen Vytautas Landsbergisin ja ulkoministeri Algirdas Saudargasin kanssa. Arkkitehtuuria harrastava pääministeri Lipponen tutustuu yhden päivän vierailun aikana myös Vilnan vanhaan kaupunkiin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme