Mainos
Mainos

Lipponen tyytyväinen Ruotsin kieliehdotukseen

Ehdotus julistaa suomen kieli vähemmistökieleksi Ruotsissa on pääministeri Paavo Lipposen mielestä merkkipaalu Suomen ja Ruotsin välisissä suhteissa. Suomi on Lipposen mukaan valmis edesauttamaan suomen kielen opiskelumahdollisuuksia Ruotsissa.

Lipposen mukaan periaateosat vähemmistökielikomitean mietinnössä vastaavat pitkälle sitä, mitä ruotsinsuomalaiset ovat pitäneet keskeisinä tavoitteinaan. Hän toivoi, että ehdotukset hyväksytään Ruotsin hallituksessa ja valtiopäivillä.

-Komitean esittämien toimenpiteiden toteuttaminen edistäisi monella tavoin vähemmistökielten asemaa. Mietintö avaa uusia mahdollisuuksia Ruotsin viranomaisten, ruotsinsuomalaisten sekä suomalaisten instituutioiden yhteistyölle. Tähän haasteeseen meidän on vastattava, Lipponen sanoi tänään.

Ruotsin vähemmistökielikomitea esittää, että suomi yleiskielenä ja Tornionjokilaakson meänkieli tunnustetaan Ruotsin kulttuuriperintöön kuuluviksi historiallisiksi vähemmistökieliksi. Komitea katsoo myös, että Ruotsin tulee ratifioida Euroopan neuvoston vähemmistökielisopimus.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme