Mainos
Mainos

Lipponen uskoo työttömyyden laskuun

Vahvan talouskasvun jatkuessa voi Suomen työttömyys laskea 4-5 prosenttiyksikön tasolle, ennusti SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Paavo Lipponen (sd.) puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä. Lipponen täsmensi myöhemmin, että aikaraja on vuosi 2005.

Paavo Lipponen

Hän muistutti samalla, että edellytyksenä on kasvun jatkuminen vakaana. Lipponen otti kantaa myös eläkeläisten korotettuun sairausvakuutusmaksuun, jonka kaavailtua nopeampaa laskemista vaativat myös sosiaalidemokraatit. Maksun laskeminen edelleen riippuu Lipposen mukaan kuitenkin tulevista tulopoliittisista ratkaisuista. Vasta silloin voidaan päättää tuloverojen alennuksista, ja palkansaajien veroalennuksen koko määrää liikkumavaran myös sairausvakuutusmaksun osalta.

Suuria alennuksia ei kannata Lipposen puheen perusteella odottaa.
-Suuret veronalennukset sopivat huonosti vahvaan suhdanteeseen. Finanssipolitiikassa on tiukentamisen tarvetta kautta linjan sekä tulo- että menopuolella, Lipponen sanoi, ja torjui samalla puheet valtiontalouden jakovarasta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme