Mainos
Mainos

Lipponen uudistaisi EU:n hallintokulttuuria

Pääministeri Paavo Lipposen (sd.) mielestä on tärkeää, että EU:n komissio on ottanut sille kuuluvan vastuun väärinkäytösepäilyjä koskevan selvityksen tultua julkiseksi.

-Hallintokulttuuria on uudistettava niin, että väärinkäytöksiltä voidaan välttyä ja niihin puututaan tehokkaasti, hän korostaa lyhyessä kirjallisessa kommentissaan. Komissiolla on Lipposen mielestä oikeus odottaa neuvoston ja Euroopan parlamentin tukea työssään hallinnon uudistamiseksi ja avoimuuden lisäämiseksi. Hän muistutti, että vastuu uudistuksista kuuluu kaikille unionin instituutioille. Lipponen on komission erosta syntyneen uuden tilanteen johdosta seuraavan puheenjohtajamaan pääministerinä tänään yhteydessä puheenjohtajamaa Saksan hallitukseen ja komission johtoon. Lipponen kommentoi tilannetta tarkemmin iltapäivällä valtiopäivien päättäjäisten jälkeen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme