Mainos
Mainos

Lipponen vaatii tiukempaa työllistämislinjaa

SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen ei ole tyytyväinen siihen, mitä hallitusneuvotteluissa on tähän mennessä saatu aikaan. Lipposen mielestä menojen lisäyksiä koskevassa ratkaisussa painottuvat liiaksi tulonsiirrot. Hän kaipasi enemmän painotusta työllisyyttä edistäviin ratkaisuihin.

Lipponen sanoi aamupäivällä, ettei hän ole tyytyväinen ennen kuin talous- ja työllisyyspoliittinen kokonaislinja on saatu kirkastettua. -Sitten vasta voidaan lyödä kiinni tällaiset meno-ohjelmat lopullisesti, Lipponen sanoi. -Nyt on lähdetty ymmärrettävistä syistä katsomaan menoraameja, mutta siinä on se riski, että punainen lanka katoaa.
Hallitusneuvottelujen taloustyöryhmässä syntyi yön aikana yhteisymmärrys siitä, että valtion menoja lisätään 1,1 miljardia euroa tulevan nelivuotiskauden aikana. Yön aikana syntynyttä neuvottelutulosta arvioitiin aamupäivällä hallitusneuvottelujen johtoryhmässä, jota vetää hallituksen muodostaja Anneli Jäätteenmäki.

Uuden hallituksen verolinjauksista ei tullut vielä yön neuvotteluissa selvää. Taloustyöryhmän puheenjohtaja Antti Kalliomäki (sd.) kertoi, että keskustelu siitä alkaa tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme