Mainos
Mainos

Lipponen: Vasemmistoliiton Emu-päätös merkittävä

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) otti tyytyväisenä vastaan tiedon kyllä-äänten voitosta vasemmistoliiton Emu-jäsenäänestyksessä. Hän luonnehti tulosta hyvin merkittäväksi ja korosti sen merkitsevän, että Emu-päätöksen valmistelu voi jatkua suunnitellulla tavalla eduskunnassa. Lipponen mukaan tulos oli Emu-myönteinen huolimatta kaikista niistä paineista, jotka kohdistuivat ulkopuolelta vasemmistoliittoon ja sen jäsenistöön. Pääministeri kommentoi vasemmistoliiton Emu-äänestystä illalla Pariisissa.

Hän katsoi erityisesti opposition painostaneen "hyvin härskisti" vasemmistoliittoa asiassa. Myös lehdistössä on Lipposen mukaan esiintynyt asenteita, joiden mukaan puolueen ei sopisi olla Emun kannalla.

Lipponen sanoi olevansa ennen kaikkea iloinen vasemmistoliiton ja itsensä likoon panneen puolueen "rohkean johdon" puolesta. -Puheenjohtaja Anderssonin politiikka on ollut linjakasta, hän kiitteli. Lipposen mukaan tulos ei ollut hänelle oikeastaan mikään yllätys.

Hän arvioi hallituksen valmistelleen Emu-ratkaisua siinä aikataulussa kuin jäsenmaat ovat yhdessä sopineet. Hallitus ei ole kiirehtinyt asiaa.

Suomi on Lipposen mielestä pikemminkin jäsenmaiden jälkijoukossa kuin eturivissä, kun eduskunta tekee päätöksen keväällä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme