Mainos
Mainos

Lipponen: Vastuu umts-kaupasta oli selvä

Pääministeri Paavo Lipponen sanoo, ettei valtion eri elinten ja Soneran hallituksen vastuukysymyksissä ole epäselvyyksiä umts-päätöksenteon osalta.

Pääministeri Paavo Lipponen on selvittänyt eduskunnalle hallituksen Sonera-tiedonantoa. Lipposen mukaan eduskunta hyväksyi Soneraa koskevan strategian, johon kuului kansainvälistyminen riskinotto mukaan lukien. Hallitus vastaa hyväksytyn strategian toteuttamisesta ja Soneran hallitus vastaa yksittäisistä investointipäätöksistä.

Samalla pääministeri totesi, että Saksan umts-investointipäätöksestä oli vastuussa Soneran silloinen hallitus. -Sen sijaan hallitus vastaa Soneran hoidosta kaikkinensa. Eduskunta saa arvioida, onko Soneraa hoidettu nykyisen hallituksen toimiaikana kokonaisuudessaan valtion ja veronmaksajan etujen mukaisesti, Lipponen sanoi.

Lipposen mukaan Sonerassa tehty umts-lupainvestointi on osoittautunut virheeksi, ja sitä on turha kiistää. -Jos kuitenkin arvioidaan valtion Sonera-omistajuuden hoitoa viime vuosina kokonaisuudessaan, etenkin ottaen huomioon yhtiön toimialan kansainvälisen kehityksen sekä osakemarkkinoiden yleisen kehityksen, on lopputulos selkeästi myönteinen, pääministeri puolustautui.

Eduskunta käsittelee tänään syysistuntokautensa aluksi Soneran epäonnistuneita umts-kauppoja ja niihin liittyviä vastuukysymyksiä.
Syksyyn mennessä valmistuu myös oikeuskansleri Paavo Nikulan tekemä Sonera-selvitys.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot