Mainos
Mainos

Lipponen: Venäjän sitoutuminen Pohjoiseen ulottuvuuteen tärkeää

Pääministeri Paavo Lipponen pitää ratkaisevan tärkeänä Venäjän sitoutumista Pohjoisen ulottuvuuden toteuttamiseen. Hän onkin tyytyväinen siihen, että Venäjän johto on kiinnostunut EU:sta. Sekä presidentti Vladimir Putin että pääministeri Mihail Kasjanov ovat toistuvasti ilmoittaneet tukevansa Pohjoista ulottuvuutta.

Energia-alan neuvottelujen tiivistyminen EU:n ja Venäjän välillä on Lipposen mielestä käytännön esimerkki Pohjoisesta ulottuvuudesta. Lipposen mukaan Suomen on pidettävä puolensa, kun unionissa keskustellaan ulkosuhteiden painotuksista. Hän tähdentää, että Suomelle Venäjän kanssa tehtävä yhteistyö on ensisijainen asia myös jatkossa.

Pääministeri Lipponen puhui tänään Pohjoisen ulottuvuuden kansallisessa foorumissa Oulussa. Hän matkustaa ensi viikolla Moskovaan keskustelemaan Pohjoisen ulottuvuuden kehittämisestä.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme