Mainos
Mainos

Lipponen: Veronalennukset jäihin

Hallitus lähtee suunnittelemaan veroanalennusratkaisuaan siitä lähtökohdasta, että seuraava työmarkkinaratkaisu perustuu tupon sijasta liittokohtaisiin sopimuksiin. Pääministeri
mukaan tämä merkinnee sitä, että palkansaajille suunnatut palkkaveron alennukset jäävät ensi vuonna suurelta osin toteutumatta.

Lipposen mukaan veronalennusten määrä ensi vuodelle noudattaa näillä näkymin inflaatiotarkistuksen tasoa. Lipponen sanoo, että hallitus joutuu nyt odottamaan liittokohtaisen kierroksen tuloksia, minkä vuoksi on erittäin vaikeata tehdä ensi vuodelle mitään uusia päätöksiä tuloveron tai työnantajamaksun alentamisesta.

Lipponen on tavannut päivällä työmarkkinakeskusjärjestöjen johtajat, joiden kanssa hän keskusteli ajankohtaisesta työmarkkinatilanteesta. Osapuolet korostivat pyrkivänsä tupon kaatumisesta huolimatta edelleen kansantalouden ja työllisyyden kannalta maltilliseen tuloratkaisuun. Lipponen muistutti, että hallitus on sitoutunut ohjelmassaan veronalennuksiin, jotka ovat tarpeellisia etenkin työllisyyden kannalta.

Hallitus hakee joka tapauksessa sellaisia vero- ja maksuratkaisuja joilla voitaisiin edistää työllisyyttä ja etenkin tukea pienipalkkaisten työllistymistä ja lisätä käteen jäävää tuloa. Pääministeri ja työmarkkinajohtajat eivät sopineet keskenään mahdollista uutta tapaamista. Hallituksen on tarkoitus selvittää tilannetta lokakuun aikana.
(MTV3-STT)

Matti Simulan Seitsemän uutisten juttu veronalennuksista. (1:33) Kantaansa kommentoi pääministeri Paavo Lipponen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot