Mainos
Mainos

Lipponen: veropaketti pidettävä hengissä

Pääministeri Paavo Lipposen mukaan EU:n kiistanalainen veropaketti on pidettävä hengissä huolimatta lukkiintuneesta tilanteesta. Lipponen sanoo, että Helsingin huippukokouksessa ei pidä päätyä sellaiseen tilanteeseen, jossa veropaketti hajoaa kokonaan. Helsingissä on Lipposen mukaan päätettävä siitä, mitä on tehtävä veropaketin elossapitämiseksi, jos valtiovarainministerit eivät löydä ratkaisua ylimääräisessä kokouksessaan.

Lipponen keskusteli pääkaupunkikierroksellaan aamulla Luxemburgin pääministerin Jean-Claude Junckerin kanssa. Lipponen matkustaa vielä tänään tapaamaan Ruotsin ja Hollannin päämiehiä. EU:n veropaketti pyrkii vähentämään ns. haitallista verotusta eli esimerkiksi yritysten veronkiertoa. Lisäksi esityksellä halutaan puuttua mm. siihen, että ulkomaalaiset tallettavat rahojaan Luxemburgiin, jossa korkotuloja ei veroteta. Suurin vastustaja Britannia on vaatinut eurobondien eli kansainvälisten joukkovelkakirjalainojen pitämistä paketin ulkopuolella. Britannia pelkää Lontoon menettävän asemansa rahamarkkinakeskuksena.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme