Mainos
Mainos

Lipponen: Yhteistyöllä estetään epidemiat

Pääministeri Paavo Lipponen kehottaa Itämeren alueen maat yhteistyöhön kasvavien tautiepidemioiden vastaisessa taistelussa Venäjällä ja muuallakin lähialueilla. Hänen mielestään terveyskysymykset on otettava tähänastista näkyvämmin esille.

Paavo Lipponen

Lipponen aikoo esittää ehdotuksensa tänään Itämeren maiden huippukokouksessa Tanskan Koldingissa. Hän esitteli ehdotuksensa päälinjoja saavuttuaan eilen illansuussa Koldingiin. Hän mainitsi Venäjän ja myös Viron tuberkuloosi- ja sukupuolitautiongelmat.

Nyt hänen mielestään kyse on siitä, että laajat epidemiat saataisiin estetyiksi. Yhteistyö voisi olla esimerkiksi asiantuntija-apua. Tärkeintä Lipposen mielestä joka tapauksessa on, että etenkin Venäjän terveydenhoitojärjestelmä saataisiin toimimaan.

-Tarvitaan yhteiskunnan järjestäytymistä, hän korosti. Lipponen suhtautui varsin toiveikkaasti Itämeren maiden ja EU:n Venäjä-suhteiden kehittymiseen. Hän huomautti, että äskeinen EU:n johdon vierailu Moskovassa oli ensimmäinen askel suhteiden normalisoinnissa.

Hän muistutti, että jo tammikuussa Kielissä Pohjoismaiden pääministerit ja Saksan liittokansleri Gerhard Schröder korostivat kokouksessaan kaikkien yhteistyöhankkeiden jatkamisen tärkeyttä.

Lipposen mielestä kaikkinensa toiveita on sille, että suhteiden kehittymisessä tapahtuu tuloksia. Tähän hän liitti myös Tshetshenian tilanteen. Suomen Venäjä-suhteissa tapahtuu myös lähiaikoina paljon.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja matkustaa Moskovaan jo ensi viikolla. Myös presidentti Tarja Halonen vierailee lähiaikoina Venäjällä ensimmäistä kertaa presidenttinä. Lipponen itse toivoo tapaavansa pian tulevan uuden kollegansa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme