Mainos
Mainos

Lippos-muistutus kuivui kokoon

Keskustan kansanedustaja Petri Neittaanmäen yritys saada pääministeri Paavo Lipposen Itävalta-ratkaisua koskeva muistutus perustuslakivaliokuntaan kärsi tänään lopullisen haaksirikon.

Edukunnan kanslia kyllästyi roikottamaan muistutusluonnosta pöydän kulmalla. Uusia allekirjoittajia ei ilmaantunut, ja paperi palautettiin Neittaanmäelle. Vanhoistakin allekirjoittajista Lauri Oinonen (kesk.) kävi tänään vetämässä viivan nimensä yli.

Kun peruutuksia oli jo aiemmin kertynyt neljä, jäivät paperiin Neittaanmäen ohella vain Seppo Lahtelan (kesk.), Pauli Saapungin (kesk.), Sulo Aittoniemen (alk.), Seppo Kanervan (kok.) ja Raimo Vistbackan (per.) nimet.

Muistutuksen saaminen perustuslakivaliokuntaan olisi vaatinut taakseen kymmenen kansanedustajaa. Neittaanmäki jatkoi vielä tänään sinnikkäästi taistelua. Hän lähetti perustuslakivaliokunnalle kirjeen, jossa hän toivoo valiokunnan tarttuvan asiaan omatoimisesti.

Neittaanmäki syytti keskuskanslian virkamiehiä virheellisten tietojen antamisesta. Hänen mukaansa tulkinta siitä, voiko muistutukseen panna lisää nimiä tai poistaa niitä, muuttui matkan varrella. Neittaanmäki jätti lisäksi hallitukselle osoitetun kirjallisen kysymyksen pääsihteeri Seppo Tiitisen ja lainsäädäntöjohtaja Keijo Koivukankaan menettelyn lainmukaisuudesta.

Kysymys ei kuitenkaan etene mihinkään, koska osoite on väärä. Eduskunnan luottamuksen varassa toimivalla hallituksella ei ole mitään mahdollisuuksia puuttua eduskunnan virkamiesten asioihin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot